donderdag 16 april 2020

Is het een skippybal?

Wat heb jij ingeslikt? Nu met verlof en kan ik het niet (meer) verbergen, niet dat ik dat zou willen. Maar eerst zag je met een (winter)jas eroverheen nog niet echt veel van mijn buik... Rond en gezond, gelukkig wel. Vanaf 03-08-20 weer aan het werk!
Ik probeer me een beetje af te sluiten van alle nare berichten uit de rest van de wereld. Met bellen en appen contact houden met anderen, van de zon genieten en bewegen. Hoe dit te blijven doen met kinderen?

- Belangrijk is om vragen die kinderen hebben over corona zo goed mogelijk in kindertaal te beantwoorden. Eerlijk, maar ook positief. Geef ook aan als je het antwoord niet weet. Dokters zijn hard aan het werk en op zoek naar een oplossing.
- Probeer kinderen maximaal 1x per dag te betrekken bij nieuws over corona (bijvoorbeeld het Jeugdjournaal), elke update horen kan erg ongerust maken.

- Maak elke dag een (globaal) schema van wat jullie die dag gaan doen, wat school activiteiten, wat beweeg activiteiten, wat speel activiteiten, en bijvoorbeeld wat eten maken activiteiten (lekker samen bakken).
- Bedenk challenges om te doen, via youtube (gym challenges) of zappsport idee├źn op doen, of wat dacht je van de changemaker challenge (oplossing plastic vervuiling).
- Spreek met vriendjes / vriendinnetjes af te kletsen bij het raam, dan kunnen ze elkaar toch zien.
- Schrijf een brief, maak een tekening, stuur een kaart voor familie / vriendjes. Een leuke verrassing met de post.
- Verschillende apps (houseparty, samen videobellen ; boardgame arena, samen bordspel spelen) maken het elkaar zien via beeld net wat leuker!

Succes en veel plezier, geniet ook van het elkaar zoveel zien en dichtbij je gezin zijn.
Voor mij nog eventjes heel dichtbij, zometeen met z'n drietjes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten